GALERIJA 2017/18

Glasbena delavnica s prof. Ivančico Kalanj

V petek, 19. januarja 2018, je v predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje potekalo predavanje za starše učencev violine, ki ga je vodila priznana violinistka in pedagoginja prof. Ivančica Kalanj.

Obenem je prof. Kalanj 19. in 20. januarja 2018 na Glasbeni šoli Trebnje vodila glasbeno delavnico za učence in učitelje violine. Tako mladi violinisti kot njihovi mentorji so se naučili veliko novega ter dobili nove ideje in motivacijo za nadaljnje delo. Delavnica se je zaključila s koncertom udeleženk v soboto, 20. januarja 2018. Na koncertu so se mlade violinistke predstavile s programom, s katerim bodo nastopile na prihajajočih tekmovanjih mladih glasbenikov.

Nekaj fotografskih utrinkov s predavanja in delavnice prof. Kalanj ter z zaključnega koncerta udeleženk delavnice:

Koncert Dua Novum

V torek, 9. januarja 2018, je v polni predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje nastopil Duo Novum, ki ga sestavljata naš nekdanji učenec saksofonist Jan Gričar in harmonikaš Nejc Grm. Nekaj utrinkov s koncerta smo ujeli v fotografski objektiv. 🙂

Nastop učencev violine in viole

V četrtek, 21. decembra 2017, so v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje zazveneli zvoki violine in viole. Na zadnjem koncertu v organizaciji Glasbene šole Trebnje v letu 2017 so zaigrali učenci iz razreda prof. Ane Avšič. Prisluhnili smo solistom in komornim skupinam, ki so nas s pestrim programom že popeljali v bližajoči se praznični čas.

Nastop učencev flavte, klarineta in kitare

V četrtek, 21. decembra 2017, so se v dvorani glasbene šole na Golievem trgu 4 predstavili učenci flavte iz razredov prof. Špele Lampret, prof. Nataše Paklar in prof. Luke Železnika, učenka kitare iz razreda prof. Sare Zajc in učenec klarineta iz razreda prof. Marjana Grošlja.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Praznični nastop učencev iz Občine Šentrupert

V sredo, 20. decembra 2017, smo kulturno dogajanje obogatili v Občini Šentrupert. V Galeriji OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert so se s prazničnim programom predstavili učenci solisti, komorne skupine in pihalno-trobilna skupina glasbene šole, ki smo jim z zanimanjem prisluhnili in jih obenem ujeli v fotografski objektiv.

Praznični nastop učencev iz Občine Mirna

V torek, 19. decembra 2017, smo v Kulturnem domu Partizan na Mirni organizirali praznični koncert učencev iz Občine Mirna. Nekaj utrinkov prazničnega vzdušja smo ujeli tudi v fotografski objektiv.

Pripovedke iz opere

V ponedeljek, 18. decembra 2017, so učenci pevskega oddelka iz razreda prof. Barbare Lotrič in učenci violine iz razreda prof. Jere Rot v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje pripravili prednovoletno obarvan koncert z naslovom Pripovedke iz opere. Poleg pestrega programa so učenci poskrbeli tudi za scenografijo, kar je razvidno tudi s fotografskih utrinkov s koncerta.

Prireditev ob zaključku Leta kulture Temeniške in Mirnske doline!

V nedeljo, 3. decembra 2017, je Glasbena šola Trebnje v sodelovanju z JSKD OI Trebnje in s Centrom za izobraževanje in kulturo Trebnje organizirala zaključno prireditev ob praznovanju Leta kulture Temeniške in Mirnske doline. Na prireditvi, ki se je ob 17.30 pričela v dvorani Stik v Trebnjem, so se predstavili tudi Godalni orkester GŠ Trebnje z dirigentom Markom Fabianijem, Otroški pevski zbor GŠ Trebnje z zborovodjo Tatjano Mihelčič Gregorčič, violončelistka Monika Hočevar, tolkalec Jan Čibej, pevka Zala Strmole in Oktet Lipa Trebnje. Nekaj utrinkov, ujetih v fotografski objektiv:

Ta veseli (glasbeni) dan kulture!

V nedeljo, 3. decembra 2017, je ta veseli dan kulture praznovala tudi Glasbena šola Trebnje. Ob 15.00 so koncert pripravile pihalne komorne skupine in pihalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom prof. Davida Kocijana. V nabito polnem Kulturnem domu Trebnje je bilo glasbeno dogajanje pestro, kar dokazujejo tudi fotografski utrinki s koncerta. 🙂

Recital Jane Stojnšek

V petek, 15. septembra 2017, smo v dvorani na Golievem trgu prisluhnili recitalu pianistke Jane Stojnšek, študentke Deželnega konservatorija Celovec. Mlada glasbenica se je predstavila z zelo raznolikim in zanimivim programom ter tako otvorila novo “sezono” koncertov gostujočih umetnikov na naši glasbeni šoli. 🙂

Nekaj utrinkov s koncerta: