Skoči na glavno vsebino

GALERIJA 2017/18

Koncert klavirskega tria Amael

V četrtek, 7. junija 2018, je v dvorani Stik zazvenelo še zadnje Četrtkovo sozvočje, ki ga je Glasbena šola Trebnje izvedla v sodelovanju z Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje in ob finančni podpori Občine Trebnje.

Na zadnjem iz cikla petih recitalov smo se vrnili k temeljem evropske klasične glasbe: prisluhnili smo skladbam Josepha Haydna, Franza Schuberta in Bedricha Smetane v izvrstni izvedbi priznanega klavirskega tria Amael. Klavirski trio sestavljajo priznani glasbeni ustvarjalci in pedagogi: violinist Volodja Balžalorsky, violončelist Damir Hamidullin in pianist Zoltan Peter. Svoj nastop so ob bučnem končnem aplavzu zaokrožili še z dvema skladbama Astorja Piazzolle.

Tako kot Četrtkova sozvočja v preteklih mesecih je bil tudi zadnji recital zelo dobro obiskan. Veseli smo, da smo s ciklom koncertov uspeli privabiti tudi mlado publiko in ji s tem predstaviti vsaj delček bogate glasbene zakladnice.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Letni koncert komornih skupin in šolskega pihalnega orkestra

V sredo, 30. maja 2018, so v Kulturnem domu Trebnje rezultate svojih celoletnih prizadevanj predstavile komorne skupine pihal, trobil, kitar in harmonik ter šolski pihalni orkester. Komorne skupine so za nastop pripravili mentorji Igor Hribar, David Kocijan, Špela Lampret, Nataša Paklar, Sara Zajc in Jožica Zupančič, pihalni orkester pa tudi letos poteka pod vodstvom Davida Kocijana. Za povezovanje programa je poskrbela Petra Krnc Laznik.

Da so bili učenci vse leto zelo pridni in da si že pošteno zaslužijo počitnic, je dokazoval pester in dobro izveden glasbeni program, ki so ga poslušalci nagradili z bučnimi aplavzi. Zahvala za izvedbo koncerta gre pridnim in prizadevnim učencem, njihovim staršem in seveda mentorjem, ki skrbijo za harmonično in uglašeno delovanje vseh šolskih glasbenih skupin.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Klavirski večer

V ponedeljek, 28. maja 2018, smo se v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje še zadnjič v tem letu predali zvokom klavirja. Učence so za nastop pripravili učitelji Betka Cimperšek, Gaber Drobnič, Vivina Gazvoda in Zoltan Peter. Zazvenel je pester in zanimiv program, od Bachovih invencij, ki so v klavirskem repertoarju stalnica, pa vse do skladb sodobnih slovenskih skladateljev, tudi “našega” prof. Zoltana Petra.

Z dovršeno klavirsko tehniko in izrazom nas je ob koncu večera navdušil še posebni gost, mladi pianist Mak Muni Mihevc, ki v razredu prof. Zoltana Petra letos zaključuje šolanje na osnovni stopnji glasbenega izobraževanja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Koncert Kvarteta Mascara

V četrtek, 24. maja 2018, je dvorana Stik na Golievem trgu 1 v Trebnjem zazvenela malce drugače. Na četrtem Četrtkovem sozvočju so nas člani Kvarteta Mascara – Polona Udovič, Timi Krajnc, Vojko Vešligaj in Mitja Režman – popeljali v svet fada in tanga. Popotovanje se je začelo z umirjenim fadom na Portugalskem, nato pa so nas glasbeniki preko Argentine in novega tanga pripeljali v domače kraje. Koncert je tako izzvenel z zvoki slovenskega fada, ki je obiskovalce povsem navdušil. Nekaj utrinkov s koncerta:

Letni koncert godalnih orkestrov Glasbene šole Trebnje

V nedeljo, 13. maja 2018, so v telovadnici Osnovne šole Trebnje zazveneli zvoki godal. V sklopu Tedna ljubiteljske kulture smo na glasbeni šoli organizirali koncert, na katerem sta se predstavila Mali godalni orkester GŠ Trebnje z dirigentko prof. Ano Avšič in Godalni orkester GŠ Trebnje z dirigentom prof. Markom Fabianijem in z asistentko dirigenta prof. Ano Avšič. Mladi glasbeniki so občinstvo navdušili z zelo raznolikim programom: izvedli so tako slovenske ljudske pesmi kot tudi svetovno znane hite iz sveta filmske glasbe. Da je bil koncert še pestrejši, so se mladim orkestrašem na odru pridružili še člani kvarteta kitar iz razreda prof. Sare Zajc in sopranistka Tjaša Starič iz razreda prof. Barbare Lotrič.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Koncert kvarteta flavt Traverso

V četrtek, 26. aprila 2018, je v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje zazvenelo tretje Četrtkovo sozvočje, ki je znova privabilo in navdušilo številne obiskovalce.

Aprilsko sozvočje je ustvaril kvartet flavt Traverso, ki letos praznuje 10-letnico delovanja. Komorno skupino sestavljajo profesorice flavte Tanja Repe Horvat, Jasmina Šubic, Mateja Crnčan in Špela Lampret, ki so za koncert v trebanjski galeriji pripravile zelo pester program. Predstavile so se z različnimi flavtami, tako da so poslušalci poleg vsem dobro znane “prečne” flavte spoznali tudi pikolo, altovsko in basovsko flavto. Glasba kvarteta flavt nas je popeljala v sanjske svetove škratov, vil in zmajev, v Argentino, v Severno Ameriko in na Portugalsko. Za vsak okus se je torej na tem glasbenem popotovanju našlo nekaj zanimivega.

Nekaj fotoutrinkov:

Koncert kvarteta Al fine

V četrtek, 29. marca 2018, je v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje v sklopu cikla koncertov Četrtkova sozvočja zazvenel koncert godalnega kvarteta Al fine, ki ga sestavljajo: violinistki Urška Trček Lenarčič in Neža Piry, violist Peter Kranjec in violončelistka Urša Kržič.

Kvartet je številčno publiko navdušil z zelo raznolikim programom, v katerem je vsak poslušalec našel nekaj zase. Glasba J. Haydna, E. Elgarja, V. Parme, G. Bregovića in W. Schröderja je pritegnila tudi pozornost najmlajših poslušalcev, ki so recital pridno spremljali vse do konca. 🙂

Nekaj utrinkov s koncerta smo ujeli v fotografski objektiv:

Glasbena delavnica s prof. Ivančico Kalanj

V petek, 19. januarja 2018, je v predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje potekalo predavanje za starše učencev violine, ki ga je vodila priznana violinistka in pedagoginja prof. Ivančica Kalanj.

Obenem je prof. Kalanj 19. in 20. januarja 2018 na Glasbeni šoli Trebnje vodila glasbeno delavnico za učence in učitelje violine. Tako mladi violinisti kot njihovi mentorji so se naučili veliko novega ter dobili nove ideje in motivacijo za nadaljnje delo. Delavnica se je zaključila s koncertom udeleženk v soboto, 20. januarja 2018. Na koncertu so se mlade violinistke predstavile s programom, s katerim bodo nastopile na prihajajočih tekmovanjih mladih glasbenikov.

Nekaj fotografskih utrinkov s predavanja in delavnice prof. Kalanj ter z zaključnega koncerta udeleženk delavnice:

Koncert Dua Novum

V torek, 9. januarja 2018, je v polni predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje nastopil Duo Novum, ki ga sestavljata naš nekdanji učenec saksofonist Jan Gričar in harmonikaš Nejc Grm. Nekaj utrinkov s koncerta smo ujeli v fotografski objektiv. 🙂

Nastop učencev violine in viole

V četrtek, 21. decembra 2017, so v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje zazveneli zvoki violine in viole. Na zadnjem koncertu v organizaciji Glasbene šole Trebnje v letu 2017 so zaigrali učenci iz razreda prof. Ane Avšič. Prisluhnili smo solistom in komornim skupinam, ki so nas s pestrim programom že popeljali v bližajoči se praznični čas.

Nastop učencev flavte, klarineta in kitare

V četrtek, 21. decembra 2017, so se v dvorani glasbene šole na Golievem trgu 4 predstavili učenci flavte iz razredov prof. Špele Lampret, prof. Nataše Paklar in prof. Luke Železnika, učenka kitare iz razreda prof. Sare Zajc in učenec klarineta iz razreda prof. Marjana Grošlja.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Praznični nastop učencev iz Občine Šentrupert

V sredo, 20. decembra 2017, smo kulturno dogajanje obogatili v Občini Šentrupert. V Galeriji OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert so se s prazničnim programom predstavili učenci solisti, komorne skupine in pihalno-trobilna skupina glasbene šole, ki smo jim z zanimanjem prisluhnili in jih obenem ujeli v fotografski objektiv.

Praznični nastop učencev iz Občine Mirna

V torek, 19. decembra 2017, smo v Kulturnem domu Partizan na Mirni organizirali praznični koncert učencev iz Občine Mirna. Nekaj utrinkov prazničnega vzdušja smo ujeli tudi v fotografski objektiv.

Pripovedke iz opere

V ponedeljek, 18. decembra 2017, so učenci pevskega oddelka iz razreda prof. Barbare Lotrič in učenci violine iz razreda prof. Jere Rot v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje pripravili prednovoletno obarvan koncert z naslovom Pripovedke iz opere. Poleg pestrega programa so učenci poskrbeli tudi za scenografijo, kar je razvidno tudi s fotografskih utrinkov s koncerta.

Prireditev ob zaključku Leta kulture Temeniške in Mirnske doline!

V nedeljo, 3. decembra 2017, je Glasbena šola Trebnje v sodelovanju z JSKD OI Trebnje in s Centrom za izobraževanje in kulturo Trebnje organizirala zaključno prireditev ob praznovanju Leta kulture Temeniške in Mirnske doline. Na prireditvi, ki se je ob 17.30 pričela v dvorani Stik v Trebnjem, so se predstavili tudi Godalni orkester GŠ Trebnje z dirigentom Markom Fabianijem, Otroški pevski zbor GŠ Trebnje z zborovodjo Tatjano Mihelčič Gregorčič, violončelistka Monika Hočevar, tolkalec Jan Čibej, pevka Zala Strmole in Oktet Lipa Trebnje. Nekaj utrinkov, ujetih v fotografski objektiv:

Ta veseli (glasbeni) dan kulture!

V nedeljo, 3. decembra 2017, je ta veseli dan kulture praznovala tudi Glasbena šola Trebnje. Ob 15.00 so koncert pripravile pihalne komorne skupine in pihalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom prof. Davida Kocijana. V nabito polnem Kulturnem domu Trebnje je bilo glasbeno dogajanje pestro, kar dokazujejo tudi fotografski utrinki s koncerta. 🙂

Recital Jane Stojnšek

V petek, 15. septembra 2017, smo v dvorani na Golievem trgu prisluhnili recitalu pianistke Jane Stojnšek, študentke Deželnega konservatorija Celovec. Mlada glasbenica se je predstavila z zelo raznolikim in zanimivim programom ter tako otvorila novo “sezono” koncertov gostujočih umetnikov na naši glasbeni šoli. 🙂

Nekaj utrinkov s koncerta:

Dostopnost