Med 10. in 18. februarjem 2018 je v Luksemburgu potekalo mednarodno tekmovanje tolkalnih komornih skupin International Percussion Competition Luxembourg. Gre za prestižno glasbeno tekmovanje, ki poteka vsaka tri leta. Letos so se na njem pomerili najboljši tolkalni dui z vsega sveta.

Med njimi je bil tudi slovenski Duo Dendrocopos, ki ga sestavljata Jan Čibej, nekdanji učenec Glasbene šole Trebnje, dijak 4. letnika Gimnazije Poljane in študent 1. letnika Akademije za glasbo Ljubljana, ter Luka Poljanec, dijak 4. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Njun mentor je priznani slovenski tolkalec prof. Simon Klavžar.

Izvrstna mlada glasbenika sta se po uspešno prestanem 1. in 2. krogu uvrstila v finale tekmovanja, kjer sta se pomerila še z dvema tolkalnima duoma. Z odličnim finalnim nastopom sta prepričala tako 7-člansko mednarodno strokovno komisijo kot tudi občinstvo, saj sta prejela 1. nagrado žirije in posebno nagrado občinstva. S tem sta postala tudi najmlajša zmagovalca tega tekmovanja.

Tudi na Glasbeni šoli Trebnje smo veseli njunega izjemnega dosežka,
zato jima iskreno čestitamo in želimo že veliko uspehov na nadaljnji glasbeni poti! 🙂

 

Uradna spletna stran tekmovanja: http://ipcl.lu/

Uradna spletna stran tekmovanja na Facebooku: https://www.facebook.com/internationalpercussioncompetitionluxembourg/

Posnetki tekmovalnih nastopov vseh udeležencev tekmovanja: https://www.youtube.com/channel/UCnaIZO50yMXvXabYkdRot9w/videos

Članek o slovenski zmagi na tekmovanju: http://www.sigic.si/slovenska-zmaga-na-trienalnem-tekmovanju-za-komorne.html